Udstillerne 2016 er:

 

Esben Hanefelt, Aalborg, siger livet er æventyrligt – derfor maler han æventyrligt. Esben Hanefelt ejer en dyb overbevisning om, at han/vi er en lille del af evigheden og hans billeder skal opfattes som småglimt af de store sammenhænge, og hvis man evner, at være åben, når man et stykke videre. Billederne skal opleves med hjertet. Hans håb findes der ---  måske også nogle af beskuerens!! Billederne er i meget farvestærke, fortællende sprog, hvor mennesker og dyr fletter sig ind i hinanden  --- i en æventyrlig handling.

 

Fra Virum deltager billedhugger Jytte Høeg, hvis  univers er fantasi og natur. Tanker mellem det selvfølgelige og det overraskende.  Hun prøver, at pirre vores nysgerrighed og få os til at se en anderledes verden med dyr, fauna, mennesker  .. og alt det ind imellem.  I år deltager hun bla andet med ”kålkvinder”.

 

 

 

 

To af udstillerne,  Bodil Dam,  Løkken, der arbejder i stentøj og bronze,  og  tekstilkunstneren Inger Jensen, Tornby, har som fælles tema valgt ”Naturens og Kulturens Tegn”. Bodil Dams motiver er mennesker, dyr, fugle og tegn.  I Inger Jensens vævninger er naturen udtrykt i en serie af billeder, der er inspireret af bark, hvis rå struktur former og skaber linier, der som kaligrafiske TEGN skærer gennem barkens overflade og skaber dybde kontraster, lys og skygge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Birthe Dissing, Rakkeby, der for første gang er med på Påskeudstillingen, maler naturen og lyset så naturalistisk, at det gerne må være, som at stå med oplevelsen selv.

 

 

 

 

 

 

Billedmageren Per Ekmann, Uggerby, udstiller festlige, erotiske billeder (nogle vil kalde dem småuartige), og atter i år udstiller han værker, der udstråler glæde, liderlig-  og nysgerrighed.

 

 

 

 

 

 

 

Tegneren, maleren, grafikeren Christian Hansen, Tornby, får fortrinsvis sine inspirationer og sine motiver i den vendsysselske natur, men han er også kunstneren der kan spidde i satiriske billeder.

I år udstiller han nye akvareller. Måske med indslag af pastel.

 

 

 

 

Keramikeren Cathrine Collart, Saltum, udstiller skåle, vaser og fade der bevæger sig meget i æventyrtemaer med fabeldyr. Hun skaber skøre høns, slotte og kongekroner gerne med et stejf af finurlig humor.

 

 

 

 

 

 

Maleren Inger Ekmann, Uggerby, er farveglad og udstiller malerier og tegninger af hunde i ironiske, sjove, menneskelige situationer. Og billeder af mennesker i hundes situationer.

 

 

 

 

 

 

Billedhuggeren Stinne Teglhus, Hirtshals, der er primus motor for udstillingen, arbejder i bronze og granit. Hun er først og fremmest dyreskildrer. Udtrykket er nok naturalistisk, men forenkling og en munter naivisme betyder, at vand- og landdyr ikke blot skildres nøgternt men tilføjes humor og varme så de bliver til kærlighedserklæringer til naturens rigdom.