PÅSKEUDSTILLING 2018

Åbningstale ved skuespiller Susanne Heinrich

Irsk folkemusik og sang ved Kaj Bertelsens Trio Fairy Hill

Årets udstillere:

Christian Hougaard Hansen,Tornby, har udstillet malerier, tegninger, grafik og akvareller, fortrinsvis med motiver fra Vendsyssels natur som inspirationskilde, samt illustreret bøger, hæfter, undervisnings-materialer, satiriske blade, plakater m.m. Han udstiller i år fortrinsvis akvareller.

Eigil Kirkegaard, fotograf fra Tornby, udstiller fotografier. Motiverne henter han hovedsagelig

i naturen. Det handler ikke om at dokumentere naturen, men mere om at fange stemninger og bevægelser (blæsten) med naturen som tema. Kompositionen i billederne må gerne være enkel og stram med klare former og farver.

Håkan Olson, maler fra Göteborg, udstiller malerier i akryl og akvarell. Stiller samtidigt ud i Bohuslän, Sverige.

Håkan siger:  ”Det er en herlig følelse at lægge farve på et lærred, se noget vokse frem, ændre, male over, skabe nye billeder.   Af og til vokser et bymiljø frem, af og til et stormfyldt hav med både og fugle. Eller det bliver til nogle mennesker, der sidder ved et bord og taler om vigtige og uvigtige sager. Ikke sjældent bliver det til musikere, der med deres spil vil forskønne livet.”

Eila Leino, Göteborg, udstiller ”egensindigt” skabte figurer og miljøer i træ, ler, tegninger og malerier.

Hun har finske aner og det er første gang hun udstiller i Danmark. Hun udstillede for første gang i 2009 på den store udstilling ”Annan Kunst”, som det år var den mest sete i Sverige. Siden har hun været med på bl a ”Eljest” på Liljevalchs i Stockholm og sidst på ”Mystrium”  på Trollhättans Kunsthal 2017. Eila vil få folk til at ”stoppe op og forundres”.

Inger Jensen, textilkunstner bor og har sit værksted i Tornby.

Inspiration til de vævede billeder hun udstiller på påskeudstillingen 2018, er blomster. ”Irisblomsternes markante former og farveflader. Små gule og hvide forårsblomster på en mark. Blå og orange sommerblomster. Billedernes udryk formes af den vævede struktur og farvernes kontraster.”

De vævede billeder er suppleret med en serie skitser inspireret af skovens mangfoldighed.

Paul Ranslet, billedhugger fra Bornholm, fortæller: ”Jeg arbejder med det figurative, mine motiver er mennesker og dyr, mine materialer er ler, voks og bronze. Jeg har et lille broncestøberi, hvor det er muligt at støbe større og mindre skulpturer. Jeg har altid været optaget af form, og de muligheder man har som billedhugger for at lave skulpturelle virkninger. Ofte kan formen være med til at underbygge en stemning eller følelse hos det menneske eller dyr, man laver. Eller en skulpturel kontrast i formen, er med til at udtrykke styrke, dynamik eller et spændingsforhold.”

Billedhugger Stinne Teglhus, Hirtshals, arbejder figurativt i granit og bronze. Gerne med motiver af dyr og mennesker eller begge dele på en gang. På Den Gamle Station viser hun i år en serie FUGLESTILETTER støbt i bronze. ”Menneskeskabt mode og forfinet håndværks-mæssig formgivning af sko kombineres i mine Fuglestiletter med fragmenter fra fugle - fødder, ben, næb, vinger. De blotlægger med deres udtryk den evige konfrontation mellem natur og kultur.”

Inger Hess Ekmann, grafiker og maler der bor Uggerby, er en farveglad maler og hundens bedste ven. Hun har i flere år haft hunde og deres mennesker i sit motivvalg - og i år er ingen undtagelse. Og altid med et humoristisk glimt i øjet. Inger fortæller altid en historie i sine malerier.er af mennesker i hundes situationer.

Peter Hesk, billedhugger, arbejder overvejende med skulpturer i bronze støbt på sit eget værksted i Nykøbing på Sjælland. Han har støbt egne skulpturer i bronze siden 1986. Sanselighed og organisk fornemmelse kommer til udtryk i de udstillede Dansende kvinder og Porte – Porte vi alle skal igennem her i livet – på godt og ondt.

Paul Erland, skulptør fra Frederikshavn, startede sin kunstneriske karriere tilbage i 1961 med grafik, i 1967 forsatte han i granit og i 1982 med bronze skulpturer.

Paul Erland henter sin inspiration mange steder - han observerer altid - men det må ikke være overfladisk, der skal være en dybere mening, og have relation til det liv vi lever. For Paul Erland handler al hans kunst om kærlighed til livet. Humoren er en vigtig ingrediens i hans værker.