PÅSKEUDSTILLING 2017

Åbningstale ved Kulturudvalgsformand Sven Bertelsen

Musik og sang ved Hirtshals Spillemandslaug

Årets udstillere:

Mogens Otto Nielsen, der just har modtaget Nordjyske  kulturpris.

Han overrasker altid på sine udstillinger og i år er værkerne:  ”Efter omtænkelighed med farver slynges på ved hjælp af en slangebøsse.  Små vævede stykker.”

Jørgen Ussing, Løkken, udstiller akvareller, der henter sine motiver til sine akvareller fra kysten. Fisk og skaldyr, himmel og hav, skibe og huse. Det er stemninger og farver der optager ham og akvarellerne kan være både store og voldsomme, små og fine - ligesom natur og liv ved kysten.

 

Rakubrændt og højbrændt stentøj med alverdens funktioner udstilles af   Anna K. Johannsdottir. Hun er født og opvokset i Island og er inspireret af de islandske landskaber - bjerge, vulkaner, grønne dale, vandfald, skarpe kanter på sten, fisken og dens finner. Hun fascineres af eksotiske mennesker, der maler deres kroppe og smykker sig med koralperler og kobbersmykker  samt  af øgler, krokodiller, slanger og drager.

Lotte Thorsøe udstiller skulpturer og objekter i blæst og støbt glas, beton og keramik. Hun er optaget af form, volumen, bevægelse og linjeføring. Udgangspunkt og igangsætter kan være et levende markskel, den måde hvorpå celler bevæger sig i en væske, eller noget så hverdagsagtigt som et suppe ben.

Bronzestøber og billedhuger Henrik Voldmester er mester i fantasidyr, søheste, nålefisk, fugle, ænder etc, men er også inspireret af de gamle helleristninger. Han skærer sine skulp-turer i skum, som så fikseres i støbesand. Når den varme bronze hældes i formen forsvinder den oprindelige skulptur ved opvarmningen og tilbage er en bronzeskulptur.  Herved  bevares noget af det friske, der kan være over en skitse, idet det umiddelbare udtryk bliver stående.

Leif Vange startede et glaspusteri i Lønstrup i 1990. Forinden havde han arbejdet 20 år som keramiker i Ingstrup. Leif laver for det meste unika glas, men arbejder også gerne med brugsting. Han udvikler i sit glaspusteri modeller for såvel glassets optiske effekter som for dets muligheder for anvendelse som f eks hverdagsglas.

På udstillingen er Inger Jensens udgangspunkt  træer og naturens små detaljer udført i vævede billeder og skitser.  Inspiration til sine billeder finder hun i  naturens mønstre og indbyrdes forbundne relationer f.eks træernes liv med følelser, sprog, samhørighed mv. I skov, på strand og i klitlandskaber.  I de store vidder i det Vendsysselske landskab. Detaljen i træets bark. En sten på stranden.

Maleren Inger Hess Ekmann, Uggerby, er farveglad og udstiller malerier og tegninger af hunde i ironiske, sjove, menneskelige situationer. Og billeder af mennesker i hundes situationer.

Christian Hougård Hansen, Tornby,  der har en stor produktion af tegninger, malerier, grafik og akvareller i form af bla plakater, satiriske tegninger og undervisningsmaterialer, udstiller i år akvareller  med  inspirationer i motiver primært fra den Vendsysselske natur.

Billedmageren Per Schön Ekmann, Uggerby, udstiller festlige, erotiske billeder (nogle vil kalde dem småuartige), og atter i år udstiller han værker, der udstråler glæde, liderlighed og nysgerrighed.

 

Billedhugger Stinne Teglhus arbejder fortrinsvis med granit og cire perduestøbt bronze.

Som noget hel nyt også med laserskåret pulverlakeret aluminium og på udstillingen kan ses guldsmede i aluminium i samarbejde med Søren Schaarup. Hun er først og fremmest dyreskildrer, og udrykker sig i munter naivisme med varme. Derfor peger hendes værker ud over det rent beskrivende og bliver kærlighedserklæringer til natures mangfoldighed. I 2016 leverede hun ”Hirtshals Havfruen”, som er placeret foran Skagerak Groups nyrenoverede bygning i Hirtshals.